Spirituális gondolataim

Lehet, hogy ,

…  keresed az utadat, belső egyensúlyodat,s nem tudod, merre induljál?
…  energiaszintedet szeretnéd növelni, mert mindig fáradt vagy?
…  összezavart a sok fajta tanfolyam, és nem látod a közös lényeget?
…  rémálmaid vannak, és nem tudod, mit kezdj velük?
…  meditációval, imával kapcsolatos kérdéseid vannak
…  látomásaid vannak, és nem tudod értelmezni őket?

.…  intuíciód növeléséhez keresel technikákat?

…  álom kontrollal kapcsolatos kérdéseid vannak?

Töltsünk tiszta vizet a pohárba: ezúttal a spiritualitásról

A kulcs minden esetben egy: összhangot kell teremteni az egyetemes renddel.

Az elmúlt évtizedekben óriási mértékben elterjedtek az – addigi általános materialista szemlélettel ellentétes – nézetek, melyek az embert már örökéletű szellemi lénynek tekintették. A volt szocialista rendszer tiltásai alól felszabadult emberi képzelet csapongott a sokfajta irányzat között. A materialista tudatból ébredés következtében egyre nőtt és nő ma is a spirituálisan gondolkodók száma.

Az 1990-es évek elején kezdetét vette hazánkban is egy ezoterikusnak, spirituálisnak nevezett fejlődés, a legkülönbözőbb klubok, tanfolyamok, előadások, képzések keretében, melyek mögött természetesen e fejlődést támogató „csillag üzenetek”, álltak. A vízöntő korszak új típusú energiái éreztették hatásukat.

Egyre növekvő létszámban kutatjuk a rohamosan változó világunk mögött húzódó, és e változást előidéző erőket, ezek értelmét, célját. Utalok itt pl. GreggBraden előadásaira, és sok-sok spirituális könyv szerzőjére, elsőnek említve közülük Szepes Máriát, Müller Pétert, Richard Bach-ot.

Az internet rohamos fejlődésével tovább fokozódott az elérhető információk mennyisége, és a sokfajta irányzat között egyre többen keresgélik az utat.

Mindannyian spirituális lények vagyunk. A ma embere általában nincs tisztában ezzel, és csak a testét táplálja, eszik, ha lelki gondja van. A legfontosabb ilyen esetben a lélek gondozása, a lelki egyensúly megtalálása.Ma is aktuális a biblia lélekemelő bölcsessége:

„Szárnyaljon a te lelked

a mindennapok gondjai felett”  

 

A Földre leszületve óvodába, iskolába járunk, tanulunk, barátkozunk, dolgozunk, házasodunk, gyakran gyermeket nevelünk, megöregszünk és meghalunk. Ha ennyi az élet, hát ez elég lapos, és céltalan, pláne, ha gyermekeink is csak ennyit tesznek. Ez csak egy alacsony, horizontális vonalon folytatott élet. Ennél a „bio-robot” módnál sokkal többre hivatott az ember, sokkal több az Élet.

S éppen a spiritualitás az, ami lehetővé teszi a lélek kibontakozást, a csodajó és a nagyon rossz események közötti egyensúly megteremtését, egy vertikális kiemelkedést a mindennapokból.

Éppen a spiritualitás az, ami segít megvalósítaniaz emberi élet értelmét, a szellemi fejlődést. Érteni a földi életet, és nyújtózkodni az Ég felé, megtalálva a módját annak, hogyanlehet összekötőként élni Ég és Föld között. Még tovább fokozva: Égi fényt lehozni a Földre. Mint ahogy a vadkörtefát beoltják a nemesebb gyümölcs reményében, úgy oltani be a Földetaz Égi csatornákon érkező szeretet, elfogadás, jóindulat és megértés rezgéshullámaival.

Sokszor elveszünk a mindennapokban, és vízszintes, egysíkú, lapos szinten mozgunk. A kitartó lelki, szellemi fejlődés, a tudatos belső átalakulás, a spirituális alkímia csodálatos gyümölcsöket terem.Útvesztők azonban vannak. Tipikus tünet, hogy többen megszédülve spirituális élményeiktől, kezdenek elszakadni a földi valóságtól. Ez veszélyes, mert az idegpályáikat elégetheti a kierőszakolt magasabb rezgésű fénnyel, hasonlóan a 220 Voltra kalibrált égőhöz, ha 390 Voltra kapcsoljuk. Jobb elkerülni az ideggondozó intézeteket.

A jelenben fennálló testi, energetikai, érzelmi, tudati és spirituális zavar mindig egy múltbéli diszharmonikus és egyoldalúan negatív gondolkodási programra vagy érzelmi mintára vezethető vissza. Az okok igen gyakran korábbról erednek, és elintézendő feladatként sürgetik a megoldást.A gyógyszer gyakran életmentő, a végleges megoldáshoz mégis az okot kell megtalálni, semlegesíteni, vagy felülemelkedve rajta egy magasabb szintről rátekinteni. Így a berögzült gondolati, érzelmi programok megváltoznak, s a program megváltozásával a zavarok elmúlnak.

A kulcs minden esetben egy: összhangot kell teremteni az egyetemes renddel.

Az igazi szellemi fejlődéshez türelemre és kitartásra van szükség, melyet a fizikai test jó állapota
jelentősen támogat. Lelki, szellemi fejlődésünk következtében értékrendünk átalakul, depressziós, feszült, túlhajszolt, mértéktelen fogalmaink megszelídülnek, és helyette az Élet fényesebb, kiegyensúlyozottabb, nemesebb oldalát éljük meg.

Egyre közelebb kerülünk lelkünk középpontjához, és általa világunk harmonikus rendjéhez.